Sådan startede Cyber Monday – og sådan er det i dag

Sådan startede Cyber Monday – og sådan er det i dag

oktober 26, 2019 Slået fra Af editor

Ganske kort er Cyber Monday internettets svar på Black Friday – det vil sige, sådan var det oprindeligt, men Cyber Monday er ikke længere kun for internetbutikkerne. Langt de fleste fysiske butikker er nu hoppet med på vognen og holder Cyber Monday sammen med de internetbaserede forretninger. Cyber Monday er således endnu en helt fantastisk og vild udsalgsdag med ekstreme tilbud, og er du vaskeægte tilbudsjæger, må du ikke gå glip af denne dag.

Hvordan startede Cyber Monday?

Konceptet havde sin spæde start i 00’erne, hvor internettet var i kraftig vækst, og hvor de daværende netbutikker følte sig nedprioriteret til fordel for de fysiske butikker – og det gjaldt i særdeles ved Black Friday, som før i tiden kun var tænkt til at være de fysiske butikkers kæmpestore udsalgsdag.

Cyber Monday blev derfor oprettet som en slags modreaktion mod Black Friday og de fysiske butikkers massive udsalg. Derfor afholdes Cyber Monday også mandagen efter Black Friday. I dag er de to udsalgsdage derfor ret tæt forbundne til hinanden, og der er sket en hel og fuldstændig opblødning, i forhold til hvem der holder hvilke udsalgsdage. Således holder netbutikker nu også Black Friday, hvor fysiske butikker også holder Cyber Monday.

Hvordan foregår Cyber Monday?

Når nu Cyber Monday kommer mandagen efter Black Friday, er det oplagt, at butikkerne bruger udsalgsdagen til at komme af med alt det, de ikke fik solgt om fredagen til Black Friday. De fortsætter således ofte blot tilbudsrækken om mandagen. Dagen er således fyldt med gode tilbud, men man ser desværre også ofte, at tilbuddene ikke er helt ligeså gode, som de tilbud butikkerne kører med til Black Friday.

Cyber Monday kan dog være en lidt mere overskuelig dag at shoppe på sammenlignet med Black Friday – Cyber Monday er nemlig ikke helt lige så udbredt blandt forbrugerne (endnu), og gassen er også gået lidt af ballonen efter det vanvittige tilbudsræs fredagen forinden.

Det er derfor et oplagt tidspunkt at gøre nogle gode kup – og uden at skulle stå i kilometerlange køer omgivet af købelystne og ivrige kunder.

Vil du vide, hvornår det er Cyber Monday, og hvilke tilbud du kan forvente, så læs mere her.